Kapitein Kanda Wel voor Professionals

Kapitein Kanda Wel voor professionals

Als leerkracht of begeleider van kinderen en tieners, kun je er niet meer naast kijken. 1 op de 5 kinderen lijdt aan faalangst.

Enkele jaren geleden wist ikzelf als leerkracht niet goed hoe ik het moest aanpakken. Ik probeerde met mijn positivisme de kinderen te helpen. 'Kom op, je kunt het!' en 'Je boekt vooruitgang. Blijf volhouden.' waren  één van de peptaks die ik gebruikte bij deze kinderen.  Hoewel ik nog steeds de motiverende woorden  belangrijk vind in de klas, ze waren niet voldoende voor deze kinderen.

Een andere aanpak was nodig!

Ik heb me meer verdiept in deze materie. Al opgedane kennis van gevolgde opleidingen, zoals de postgraduaatopleiding 'talentontwikkeling' van de UCLL , sloot hier mooi op aan.

Alleen wou ik het niet doen, en vond al snel de juiste partner.

Ik heb een collega van me warm gemaakt om een traject op te starten voor deze angst aan te pakken. Mijn collega haar expertise over de methode "Rots en Water" zou zeker een meerwaarde zijn.  We zijn met ons tweetjes helemaal naar Amsterdam gereisd om de hulp te krijgen van twee ervaren faalangstreductietrainers: Maaike van den Busken en Linda Nijman van Zeker in Balans. In Amsterdam zaten we helemaal in the flow en al snel ontstond 'Kapitein Kanda Wel'. We zijn direct gestart op een school met het uittesten. De eerste groep kinderen heeft ons traject helpen beter maken.

Ondertussen is de training uitgegroeid tot een totaal pakket: een prentenboek is geschreven, een liedje is erbij gemaakt, ...

We willen deze kennis niet voor ons zelf houden, en het verspreiden zodat er meer en meer kinderen geholpen worden. We vertellen jullie ons heel verhaal en delen we graag onze kennis. Als je organisatie interesse heeft, twijfel dan niet, en contacteer ons.

Kapitein Kanda Wel Lied